Cityloft met uniek uitzicht

TE KOOP

Wil je graag wonen met een uniek uitzicht vanaf de 17de verdieping op Antwerpen? Altijd al van gedroomd om het Rivierenhof (grootste en mooiste park van Antwerpen) als tuin te hebben? Dit is je kans!

Ideale investering voor jong koppel, trendy single of als opbrengsteigendom (is momenteel nog verhuurd)

  • Architectuur & Design: Dimitri Pauwels (liep stage bij wijlen Jo Crepain)
  • Op maat gemaakt meubilair en ingebouwde kasten in alle ruimtes
    (enkel nodig: matras, zetel en eventueel bureau + stoel en eigen decoratie voor persoonlijke toets)
  • Lage energiekosten (EPC 163)
  • Bruikbare vloeroppervlakte 76m²
  • Moodlights (led) in zowel leefruimte als slaapkamer
  • Betonnen design elementen
  • Talrijke (gratis) parkeermogelijkheden (ook opties ondergronds)

TURNHOUTSEBAAN 455/17G - 2140 ANTWERPEN/BORGERHOUT (nabij Cogelsplein Deurne)

TRENDY CITYLOFT MET EEN OPEN EN FLEXIBEL PLAN.

VRAAGPRIJS 245.000 euro

° inkom met ingebouwde wandkasten

° apart toilet (verborgen achter een kastdeur)

° badkamer (eveneens verborgen achter een kastdeur) met ligbad en ingebouwde kasten

° slaapkamer (achter glazen wand) met ingebouwd bed, nachtkastjes en dressing

° leefruimte/keuken met toog om aan te eten en op maat gemaakt tv-meubel, beide met extra opbergruimte

° bureau/kinderkamer met ingebouwde kasten

° klein terras (met zicht op Rivierenhof)

° groot terras (met zicht op Antwerpen)

"Dit dakappartement op de zeventiende verdieping biedt een magistraal uitzicht over Antwerpen en de wijde omgeving. De flat werd volledig gestript en heringericht. Alle beschikbare ruimte wordt nu tot het uiterste benut." (Dimitri Pauwels)

Rivierenhof

Kom op adem in een magisch mooi stukje natuur.
Op een boogscheut van hartje koekenstad vind je het oudste provinciaal domein van het land.
Heerlijk verpozen in het groen op 135 hectares met plezier voor iedereen.

40 jaar oude flat gestript en heringericht

Elke vierkante centimeter telt

BATIBOUW magazine

"Het dakappartement op de zeventiende verdieping van een ‘Amelinckx’-gebouw in Borgerhout biedt een magistraal uitzicht over Antwerpen en de wijde omgeving. De flat werd volledig gestript en heringericht. Alle beschikbare ruimte wordt nu tot het uiterste benut." (Dimitri Pauwels)

Architect Dimitri Pauwels liep stage bij wijlen Jo Crepain en raakte getriggerd door woonplekken die hij als «niet standaard» omschrijft.
«Ik geloof absoluut in een tendens die weer focust op wonen in de stad,» zegt Dimitri. «Bij dit appartement viel ik onmiddellijk voor de oriëntatie en het fenomenale uitzicht. Aan de zijkant kijk ik uit over het gulle groen van het Rivierenhof. Daar komt ook de zon op die zich daarna helemaal wentelt rond mijn appartement, om onder te gaan boven de skyline van ’t Stad».
WANDEN WEG
Het 89 vierkante meter grote appartement in deze typische betonnen blok uit 1973 werd volledig gestript. Alle niet dragende wanden gingen er uit. Slechts één binnenmuur achter het huidige keukenblok bleef overeind, net als een stukje zijmuur en de leidingschacht.
«Ik wou absoluut beginnen met een leeg blad», zegt Dimitri. «Dit moest een minimalistische loft worden waarbij ik het maximum haal uit de beschikbare ruimte. Bedoeling was om hier op een comfortabele manier te bewegen, zonder dat je looplijn wordt onderbroken».
Er kwamen specifiek ontworpen meubelen op maat en wandkasten die letterlijk elke vierkante centimeter benutten. Alleen de badkamer en het toilet kregen een soort kastdeur die als het ware oplost in de wand. Wit overheerst maar wordt nooit eentonig;
Dimitri speelt graag met contrastkleuren als oranje en fel groen. «Kleuren die je consequent laat terugkomen, versterken het concept en brengen meer organisatie in de ruimte. Ze zuigen de aandacht naar de juiste punten».
GEEN OPSMUK
De woonkamer oogt bijzonder luchtig, ook al omdat alle opsmuk is vermeden. Er is slechts een laag opbergblok met indirecte verlichting. Daardoor krijgt het panoramische uitzicht alle aandacht. De kinderkamer maakt overdag deel uit van het woongedeelte.
’s Avonds geeft een gordijn daar de nodige intimiteit. Eten gebeurt aan de keukentoog, die tegelijk ook opbergruimte is. De slaapkamer is een zone op zich met vasttapijt en glazen wand. Eén wand werd in het oorspronkelijke ruwe beton gelaten.

Hoe geef je een bestaand 2-slaapkamerappartement een nieuwe hedendaagse en ruimtelijke invulling?

Dimitri Pauwels Architectuur & Design

Cityloft met uniek uitzicht op Antwerpen.

"Hoe geef je een bestaand 2-slaapkamerappartement een nieuwe hedendaagse en ruimtelijke invulling? Het antwoord op deze vraag resulteerde in een trendy Cityloft met een open en flexibel plan waarbij alleen de badkamer en het wc kunnen afgesloten worden. 

Leefruimte, keuken, slaapkamer en bureau/kinderkamer vloeien naadloos in elkaar over. De strategische positie van het maatmeubilair en de bewuste afwisseling in de vloerafwerking organiseren de woning. Een transparante wand laat natuurlijk licht tot diep in de woning binnenvallen en geeft bezoekers een adembenemend zicht op de Antwerpse ring van zodra je het appartement betreedt."

appartement - bouwjaar 1973 - renovatiejaar 2011

De betonnen elementen zijn een knipoog naar het bestaande gebouw en steken mooi af tegen de maagdelijk witte vloer en wanden.

Cityloft op het 17de verdiep

"Dit appartement werd volledig gestript tot dat alleen nog de dragende buitenmuren over bleven. De betonnen elementen zijn een knipoog naar het bestaande gebouw en steken mooi af tegen de maagdelijk witte vloer en wanden. Het centraal zwart keukenblok, dat aan de achterzijde dienst doet als dressing, organiseert de leefruimte en vormt de scheiding tussen living en slaapkamer. Door het, op maat gemaakte, meubilair wordt elke vierkante meter optimaal benut in deze Kleine loft." (Dimitri Pauwels)

Contact us!

Eigenaar:
Kris Schoeters
+32 475 48 83 12

Verkoop:
Xavier Van den Audenaerde
xavier.vda@imovastgoed.be
M.  +32 493 46 72 30
www.imovastgoed.be

© 2022 Kris Schoeters. All Rights Reserved.

Terms and Conditions       Privacy Policy